Vesting Bourtange – Bourtange

Nathanja_Bourtange

Heerlijk is het. Lekker doorwandelen, blik op oneindig en wind blazend door je lange lokken. Je doet je handen nog even wat verder in je zakken en trekt je schouders op in een poging je nek te beschermen tegen de kou. Geborgenheid en bescherming.
Het staat wel aardig symbool voor de manier waarop ik soms in het leven kan staan..nou ja…doordenderen.
Terwijl het soms ook zo belangrijk is de stilte op te zoeken, de eenzaamheid, zaken echt te overdenken en te kijken waar je staat. Je overziet het leven vaak beter wanneer je stilstaat en om je heenkijkt.
Dat deed ik vandaag ook tijdens mijn wandeling in Bourtange. Letterlijk en figuurlijk. Nu heb ik al vele voetstappen liggen in Bourtange. En dan voornamelijk binnen de vesting zelf. Een tijdje geleden ontdekte ik tot mijn verrassing het prachtige natuurgebied dat buiten de schans ligt. Als je dat zo noemt.
En ik heb net zoals iedereen, behalve de oud wandelaars zoals mijn vader die de klim niet meer kunnen maken en lekker beneden bleef staan, weleens bovenop de Schans gestaan en in 1 van de uitkijkposten gestaan.
Maar vandaag ging ik voor het eerst helemaal de vesting rond over de rug van de Schans. Erg leuk om te doen. Wel koud want je hebt niet de bescherming van de muren maar je kunt tegelijkertijd de vesting heel mooi overzien.
Zo kon ik de grazende ezels en schapen zien. Wat een mooi plaatje is dat. Een genietmomentje. Maar je ziet ook het prachtige schouwspel van de wolken in de lucht en ziet de mensen in miniatuurformaat hun stappen zetten.
Wandelen is prachtig..maar het op en top genieten komt door de balans met het stilstaan.

Of geniet van een lekker kopje warme chocolademelk en kijk rond in de leuke winkeltjes in de vesting. Maar ook de kerstmarkt is een absolute aanrader! En ik ben opgegroeid met bezoekjes aan prachtige kerstmarkten in Duitsland dus dat wil wat zeggen 😊.

Kortom een heerlijke plek om te wandelen..slenteren. en vooral ook een toeristische trekpleister!

Parkeren kan volop en gratis bij de entree van de vesting.

W. Lodewijkstraat 33
9545PA Bourtange

Nathanja

Voorgestelde berichten