Platanenhage – Stadskanaal

Nathanja_Platanenhage_Stadskanaal

‘Maar waar is dit dan? Dit komt me helemaal niet bekend voor’. Dit is wat ik zelf vaak te horen heb gekregen maar in dit geval was ik het die verbaasd deze zin uitriep naar een kennisje van mij.
Ze liet me weten dat ze met alle liefde deze kleine wandeling met me wilde doen. Want klein is wel echt van toepassing. Dit is zo’n gevalletje ‘toeristisch niet interessant maar leuk als je toch al in de buurt bent. En aangezien ik vandaag voor een overleg in Stadskanaal was besloot ik een pauzemomentje te pakken. Alles in het kader van ‘pluk de dag’. Want wat een mooi wandelweer is het vandaag!
Enfin, wij begonnen bij de Plantanehage aan de buitenrand van de woonwijk. Maar je kunt ook bijvoorbeeld aan de overkant beginnen bij de Fitishof of..vul maar in.
Je kunt altijd wel ergens gratis parkeren 😊. En de Mac Donalds is ook dichtbij dus daar is het altijd mogelijk. Gewoon het fietspad aflopen.
Onderweg kom je schattige bruggetjes tegen, vijvers, slootjes. In alle eerlijkheid had ik er helemaal niet over nagedacht dat ik dit keer niet in zomertijd door deze groenstrook liep waardoor het wel minder mooi is en ik eerst dacht..ah jammer..mis de groene aankleding
En toch..op een bepaald moment keek ik achterom en zag eerst de dode bladeren en modder. Weinig levensvol, grauwe kleuren en kaal. Maar hoe mooi was het om naar boven te kijken en de zon door te zien breken tussen de takken.
Met de zon in de rug liet ik alles achter me en bedacht me dat het in ons leven ook zo kan zijn. Dat als we laag kijken we de modder en dorheid zien maar dat wanneer we omhoog kijken we de zon zien die schijnt over dat alles. En die er uiteindelijk ook er weer voor zorgt dat het tot leven komt. Maar het deed me er ook aan denken dat we de minder mooie dingen alleen achter ons kunnen laten door in beweging te komen. Door ervoor te kiezen daar niet langer bij stil te staan of er naar te kijken en het pad verder te bewandelen.

Aldus mijn filosofische wandeling voor vandaag 😊. Nu weer aan het werk!

Start: Platanenhage Stadskanaal /Mac Donalds. Steeds aan de buitenrand van de wijk lopen. Doorlopen en dan als er weer de mogelijkheid dan via het fietspad de weg oversteken en dan kun je op het paralelle pad weer terugwandelen totdat je aan het einde bij de kruising komt en dan steek je de weg weer over.

Nathanja

Voorgestelde berichten