Centrum – Veendam

Nathanja_Centrum_Veendam

Wil je al lekker in de kerstsfeer komen? Maak dan bijvoorbeeld tijdens de koopavond morgen (donderdag) een centrumwandeling door het Centrum Veendam. Nadat je bijvoorbeeld even heerlijk ge-theeleut hebt bij ‘ het lekkerste plekje’ zoals Kielman wel genoemd wordt.
Leuk detail:
‘In het pand aan de Kerkstraat zat vroeger de bibliotheek van Veendam en Wildervank (1913-1963). Tevens heeft het Veenkoloniaal museum zich hier vroeger gehuisvest. Een historisch pand, maar nu volkomen ingericht naar deze tijd’.
Zo zijn er in het centrum van Veendam maar ook in het buitengebied en in het aangrenzende Wildervank veel prachtige historische panden te vinden en diverse architectonische hoogstandjes.
Bij het Veenkoloniaal Museum Veendam, dat zeker een bezoek waard is voor jong en oud en waar u naast de vaste expositie met achtergrondinformatie over de Veenkonien ook steeds weer nieuwe wisselexposities kunt bezichtigen, haalt u de wandelroute waarmee u vooral bij daglicht maar ook in de avond een prachtige ‘ stadswandeling’ mee kunt maken.
Want pas ‘s avonds kun je echt genieten van de prachtige verlichting!

Wilt u helemaal het topkerstgevoel? Kom dan 22 en 23 December naar de Kerstmarkt Veendam

U kunt volop gratis parkeren. Bijvoorbeeld aan de Promenade aan de van Beresteijnstraat.

Nathanja

Voorgestelde berichten