Hans Hannemann

Wanneer:
zondag 17 maart 2019 @ 15:00
2019-03-17T15:00:00+01:00
2019-03-17T15:15:00+01:00
Waar:
Albatrosgebouw Nieuwe Pekela
Abraham Westersstraat A83
9663 PB Nieuwe Pekela
Nederland
Kosten:
10.00
Hans Hannemann @ Albatrosgebouw  Nieuwe Pekela | Nieuwe Pekela | Groningen | Nederland

De stichtingen Blues in Pekel en Culturele Commissie Pekela presenteren zondag 17 maart 2019 de veelzijdige singer-songwriter Hans Hannemann. De 33-jarige Hans is geboren in Duitsland, maar opgegroeid in Nieuwe Pekela. Geïnspireerd door artiesten als Kris Kristofferson, Waylon Jennings en Johnny Cash ontwikkeld hij sinds jaar en dag zijn muzikale talenten.

Zijn muzikale held ontdekte hij in zijn 10e levensjaar, niemand minder dan Elvis Presley. Hans begon daardoor zelf met zingen en is daarna nooit meer gestopt. Daarnaast speelt hij fenomenaal gitaar en piano.

Op zijn 20ste ging hij naar de Rockacademie in Tilburg om daarna naar Dublin te vertrekken, waar hij als barpianist en organist in een gospelkerk aan de slag ging. Nadat hij de Ierse hoofdstad weer verliet kwam hij terug in Nieuwe Pekela en zette daar zijn analoge opnamestudio Twangwolf op. Citaat: ‘De nadruk ligt op het neerzetten van een authentieke sound en live-performance, in een bijzonder pand. Als muzikant ben je een beetje op vakantie, dat is de filosofie van Twangwolf.’

Onder ander Edwin Jongedijk en Krezip, vonden de weg naar Twangwolf voor opname. Songs van Hans Hannemann lijken op vervlogen tijden, maar toch weet hij de roots van Amerikaanse muziektradities volledig naar zijn eigen stijl te vertalen, en leveren niets in op originaliteit. Met sterke teksten, een donker stemgeluid en pakkende melodieën klinkt zijn muziek authentiek én toegankelijk. Het debuutalbum “Makin Up for Livin Ease” kwam uit in 2016. Het album is opgenomen met gitarist Jan-Peter Hoekstra (Douwe Bob, Krezip), drummer Wim Geenen (ex- Admiral Freebee) en bassist Maarten van Damme (Wende Snijders, Drive Like Maria). Hij speelde op de Oerol en deed mee aan de popronde. Samen met Douwe Bob toerde hij langs de grote zalen in Nederland.