Horstenerbos – Musselkanaal

Nathanja_HorstenerbosVandaag was het dan eindelijk zover! Een wandeling door het Horstenerbos waar ik al zo vaak langs gereden ben en dan dacht…ohja daar wil ik ook eens wandelen.
Het was ook zo’n bos waar ik nooit mensen over hoorde of dat me direct lonkte om er te gaan wandelen. Maar toch..ik wilde er minstens een keer gewandeld hebben.
Vandaag werd dan mijn nieuwsgierigheid eindelijk bevredigd. Vol goede moed stapten we het herfstfestijn in en opeens bleef ik stokstijf staan..ohjee honden. En ik was niet de enige want mijn mede wandelgenoot zei ooit tijdens een wandeling toen hij geblaf hoorde:” Ik red alleen mezelf”. Zeer charmant.
Maar ik ben inmiddels wat minder bang geworden voor honden en liep dapper door. En gelukkig bleek mijn vrees ongegrond want er kwamen drie welopgevoede honden op ons af. Leuker nog..we kregen een heel spontaan gesprek over honden en waarom de ene hond beter reageert en meer. Echt een mooie ontmoeting van mens tot mens..en euh hond.
Nu zeiden onze collega wandelaars dat ze eigenlijk nooit andere wandelaars tegenkomen in het Horstenerbos. En in alle eerlijkheid snap ik dat wel een beetje. Het is niet een heel speciaal bos en ook niet heel dichtbegroeid. Meer een uitlaatbos of een bos voor de dagelijkse of ‘zondagswandeling’ door de plaatselijke bevolking.
We zijn nog een weg overgestoken en zijn daar verder gaan wandelen inbos..maar of dit nu er bij hoorde weet ik niet zeker. En we keken mooi uit over het Groninger boerenland. Altijd goed.
Gelukkig had ik goed gezelschap bij me en en is het ook heerlijk om in de natuur te zijn. En nu ik een hersenschudding heb merk ik ook weer dat het vinden van woorden tijdens het wandelen ook even net wat gemakkelijker is.
Nu zag ik op de terugweg ook nog een heel schattig winkeltje ‘Caatjes Curiosa’ maar helaas zijn mannen net wat minder happig op schattige winkeltjes dus ik zal sowieso nog weer eens hier wandelen want dit zag er toch wel heel erg uitnodigend uit!
Kortom..geen grote toeristische trekpleister maar wel even een plek waar je met kind en hond ook lekker er even uit kunt zijn.

Parkeren kan bij Hibiscusstraat 1

Nathanja

Voorgestelde berichten