Tuin van de Witte Kolk – Nieuw Scheemda

Nathanja_TuinVanDe WitteKolk

Dan ga je even lekker op de bonnefooi touren door het Groningerland en zeg je..ga maar rechtsaf hier. En je gaat de bocht om en gilt hard:’ STOP!’.
Want ja die bordjes in de natuur daar sla ik op aan 😂. ‘Open tuin’ stond er uitnodigend op.
En toch is er dan de schroom. Wat schoorvoetend stappen we uit de auto en kijken bedenkelijk naar de tuin. Opgelucht zijn we wanneer we twee drukke figuren bezig zien in de tuin.
Aarzelend roep ik of de tuin open is. Jazeker de open tuin was altijd open. Ja das dan ook wel weer logisch denk ik bij mezelf.
We lopen met schuifelende voetjes voort. Zoals tieners tegenwoordig zeggen voelden we ons toch aardig akward. Oftewel..ongemakkelijk. Er is toch wat verlegenheid om iemand anders zijn tuin binnen te stappen.
Maar nog geen enkele meters later verder valt al die weerstand van je af. Een vriendelijk ogende vrouw komt op ons af en legt uit dat we ons toch echt welkom moeten voelen en dat we ons vrij moeten voelen rond te lopen.
Na zo’n gastvrij welkom is er geen probleem meer en lopen we over de herfstpaden van de tuin heen. Met een prachtige uitkijk over het Groninger land en leuke slingerpaadjes en diverse schattige plekjes om te zitten.
Blij verrast over de onverwachte ontdekking vervolgen we ons pad weer met in de handen een ommetje voor een molenwandeling in de buurt. Leuk voer voor een volgende keer!

Nathanja

Voorgestelde berichten