Reiderwolde – Winschoten

Nathanja_Reiderwolde

Zo’n dag dat je spontaan even bedenkt dat je lekker gaat wandelen. Want mensen wat is het heerlijk weer! Mooi zonnetje erbij en een fijn briesje.
Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan natuurgebied Reiderwolde waar we genoten hebben van een echte zondagswandeling. En we waren duidelijk niet de enige want er waren toch best wat wandelaars en fietsers.
Nu weet ik niet of ik de laatste keer in Reiderwolde niet goed om me heengekeken heb of dat het alweer even geleden was dat ik er ben geweest ( of gewoon nooit goed om me heengekeken heb) maar ik vond het leuk om het markeerpunt te zien waar de gemeentegrenzen van Beerta, Finsterwolde en Winschoten en elkaar raken.
Sowieso hou ik er altijd van als er informatieborden te vinden zijn met een stukje geschiedenis en achtergrondinformatie..
Het voelt en klinkt wellicht een beetje raar, maar naast een klim op de uitkijktorentrappen is het ook heerlijk om over de natuurbegraafplaats te wandelen. Hier komen de stilte en het leven bij elkaar. In vele opzichten is dat heel natuurlijk.
Persoonlijk vind ik dit gebied in zijn geheel meer geschikt en leuk om te fietsen omdat het heel open is en er iets minder te zien is qua (afwisseling in het) landschap. Maar is het tegelijkertijd weer lekker ruimtelijk en in goed gezelschap is wandelen altijd leuk.

Parkeren kan o.a. aan Oostwolderweg 30 in Winschoten. Dit is de ingang waar je de uitkijktoren vind.

Ps je trouwe viervoeter is hier aangelijnd ook van harte welkom. En een deel van dit gebied is ook rolstoeltoegankelijk.

Voorgestelde berichten